Pagodetent huren

Pagodetent huren

U wil een pagodetent huren ?

Tegenwoordig bestaan er vele soorten tenten die gehuurd kunnen worden aan de beste prijzen. Doordat er zoveel diversiteit bestaat in verhuurde tenten, is het niet altijd gemakkelijk om te weten welke tent het meest geschikt is om te huren. Eén van de mogelijkheden is een pagodetent huren. Echter kennen heel wat mensen de benaming van een pagodetent niet, maar eens ze de vorm ervan zien, kunnen ze dit wel thuisbrengen.

Een pagodetent is niet zomaar een tent om te huren. Deze tent heeft namelijk een zeer rijke en interessante geschiedenis. Alvorens dat jij een pagodetent huurt, is het misschien interessant om meer te weten over dit soort tent!

De geschiedenis en de functie van een pagodetent

Om te weten wat een pagodetent betekent, zullen we jou eerst uitleggen wat een "pagode" wilt zeggen. De naam pagode gaat terug tot in de vroege 17e eeuw. Het wordt geassocieerd met een tempel. Een pagode is dus een gemeenschappelijk structuur die gebruikt wordt in landen zoals Japan, Korea, China en enkele andere landen in Azië. Aangezien een pagode aanzien wordt als een tempel, worden alle pagodes in Azië meestal gebruikt als een plaats van aanbidding. Wanneer je een mooie tent wilt huren die een bepaalde betekenis bezit, dan is een pagodetent huren hiervoor natuurlijk het meeste geschikt!

De pagodetent kent zijn oorsprong in India

In Oosterse landen heeft een pagode dus te maken met religie. De oorspronkelijke pagode is afkomstig uit India. Deze pagode werd vroeger voorgesteld aan de boeddhisten, die ze zeer snel goedkeurden. Deze boeddhisten gebruikten pagodes voor het behoud van de lichamen van de doden. Het is dan ook volkomen logisch dat "pagode" vertaald wordt als "graf" in de klassieke, Indiase taal Sanskriet. Pas nadat een pagode gebruikt werd als graf, ontstond de structuur van pagodes die gebruikt werden als tempels. De huidige vorm van pagodetenten zijn dan ook gebaseerd op de tempels en niet op de graven.

Een pagodetent huren heeft dus niets meer met een graf te maken, maar staat volledig rond het concept van een tempel! Wil jij een feest laten doorgaan in een tempel? Een pagodetent huren is dan volledig op jouw maat gemaakt!

Een pagodetent huren: haar functie in het westen

In westerse landen, zoals België en Nederland, is een pagodetent een bekende en populaire tent geworden. De vorm ervan is dan ook alom bekend. In onze westerse landen wordt een pagodetent dus helemaal niet met religie geassocieerd. Hoewel er een toenemend aantal boeddhisten leeft in de westerse landen, worden deze pagodetenten nog steeds niet bij religie betrokken. Het boeddhisme is bij ons dan ook geen overheersende religie, ook al is dit de vierde grootste religie wereldwijd.

Een pagodetent huren wordt in onze landen vooral gebruikt als schuilplaats bij regenweer in parken en tuinen. Ook worden dergelijke tenten wel eens gebruikt bij evenementen die buiten plaatsvinden, zoals bij een huwelijk. Een pagodetent is erg stevig. Het wordt zelfs gebruikt als permanent onderdak in speeltuinen of op andere plaatsen. Een pagodetent huren is mogelijk met of zonder zijpanelen. Bij regenweer zijn gesloten zijpanelen natuurlijk het meeste geschikt, dat spreekt voor zich.

Een pagodetent is dus een vorm van een tempel die westerse landen gebruiken voor een verscheidenheid aan functies, terwijl pagodes in het oosten vooral religieuze functies bevatten!

Prijs Pagodetent huren

Bekijk onze prijzen bij de prijzen tab om een pagodetent te huren